Judith Timmermans

Judith Timmermans is gezondheidszorgpsycholoog en is geregistreerd in het BIG-register met nummer 39934446625. 

Zij heeft haar doctoraal behaald in de Personeelswetenschappen met als verdieping Arbeids- en Organisatie Psychologie (2002). In 2018 heeft zij haar master in de psychologie behaald aan de Universiteit van Tilburg. In de jaren dat zij werkzaam was binnen Human Resource management heeft ze voor verschillende organisaties taken verricht (Management, Beleid, In-door en uitstroom, Reintegratie). In 2004 heeft zij de opleiding tot life coach (nieuwe dimensies) afgerond en sinds die tijd is individuele coaching en ontwikkeling van medewerkers binnen en buiten de organisatie een rode draad in haar loopbaan. Ter verdieping heeft zij in 2018 haar master in de psychologie behaald aan de universiteit van Tilburg en de overstap naar de gezondheidszorg gemaakt.

Haar afstudeeronderzoek heeft ze gedaan onder begeleiding van Toine Thissen, waarbij zij mede heeft onderzocht dat de Hetero Anamnestische Persoonlijkheidsvragenlijst (HAP) een geschikt instrument is voor het screenen van persoonlijkheidsstoornissen. Na het behalen van de Master is zij werkzaam geweest in verschillende GGGZ-instellingen. Haar registratie tot gezondheidszorgpsycholoog heeft zij behaald binnen de SGGZ waar zij zowel in groepen als individueel heeft gewerkt met cliënten met angst-, stemmings-, trauma en persoonlijkheidsproblematiek. Zij heeft zowel in de volwassen- als in de ouderenzorg ervaring opgedaan.

Judith is opgeleid tot cognitief gedragstherapeut en biedt naar wens klachtgerichte behandelingen. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in de Acceptance en Commitment Therapie. Deze therapie richt zich op het vergroten van psychologische flexibiliteit. Judith woont in Schijndel, is getrouwd en is moeder van 3 kinderen. In haar vrije tijd houdt zij zich bezig met Mindfulness en Yoga, is ze te vinden op de golfbaan en leest ze graag een boek.