kosten

Via de zorgverzekering

Sinds januari 2022 veranderden de vergoeding en declaraties voor psychologische zorg doordat het zorgprestatiemodel werd ingevoerd. In dit model wordt gerekend met de duur van het directe contact tussen de hulpverlener en de cliënt. Ook wordt er een verschil gemaakt of er sprake is van een consult voor diagnostiek of behandeling. De kosten worden alleen vergoed wanneer wij een verwijsbrief ontvangen van uw huisarts of een andere arts én als er sprake is van een gediagnosticeerde psychische stoornis. Een aantal enkelvoudige stoornissen of problemen worden niet vergoed: Enkelvoudige fobie, identiteits-en levensfaseproblemen, slaapproblemen, werk-gerelateerde problemen en partner-relatietherapie. U kunt wel behandeld worden voor deze klachten, maar dient dan zelf te betalen.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars en declareren bij hen. U dient er wel rekening mee te houden dat het jaarlijkse eigen risico (in 2022 is dat 385,-) eerst opgebruikt wordt (en dus bij u in rekening wordt gebracht) indien u dat nog niet heeft bereikt. De tarieven verschillen per prestatie en per zorgverzekeraar. Wilt u een idee krijgen van deze tarieven dan kunt u onderstaande knop klikken.

Zelf betalen

Als u de behandeling zelf betaalt zijn de kosten:
Sessie (45-55 minuten) 90,-
Korte sessie (25-30 minuten) 47,50
Lange sessie (75-90 minuten) 130,-
Groepsessie (90 minuten) 47,50
No-show of te laat afgezegd 35,-
Hieronder vindt u onze betalingsvoorwaarden.

Afmelden of niet-komen-opdagen

U kunt altijd uw afspraak afzeggen door een mail te sturen, of ons te bellen (inspreken is voldoende). Wanneer u uw afspraak 24 uur tevoren of eerder heeft afgezegd, worden er geen kosten in rekening gebracht. 

Wanneer u zich te laat afmeldt of niet komt opdagen worden kosten in rekening gebracht voor een no-show (35,-). 
Wij kunnen hier van afwijken als er overmacht in het spel is bij bijv. een te late afzegging vanwege COVID-19 of een andere calamiteit. 

Probeer tijdig af te melden. Er zijn lange wachtlijsten in de GGZ. Anderen kunnen dan gebruik maken van de vrijgekomen plaats.