Over ons

Thissen & Van den Berg is een praktijk voor Generalistische Basis GGZ, dat wil zeggen dat wij lichte tot matige problematiek behandelen binnen kortdurende trajecten in de eerste lijn.
Wij hebben kennis van diverse soorten problematiek en hebben veel ervaring met diverse therapievormen. Als praktijk streven wij naar zo kort mogelijke wachttijden en we werken binnen de eerste lijn nauw samen met huisartsen/praktijkondersteuners-GGZ.

Cliëntgericht
De hulpvraag van de cliënt staat voorop. Wanneer bijvoorbeeld sprake is van relatieproblemen, maar de cliënt alleen maar geholpen wil worden voor zijn straatvrees, gaan wij niet in op de relatieproblemen. We blijven to the point en gaan samen met de cliënt op zoek naar een passende oplossing. Behalve natuurlijk wanneer een verband bestaat tussen straatvrees en moeilijkheden in de relatie.
Klachtgericht Wij zijn praktisch ingesteld en richten ons op uw klacht of probleem. Vaak hebben een beperkt aantal verhelderende gesprekken en praktische oefeningen al het gewenste resultaat.

Effectief
Wij gebruiken bij voorkeur behandelmethoden waarvan het effect wetenschappelijk is onderzocht en wij uit ervaring weten dat ze cliënten kunnen helpen.